Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Πασχαλινή επίσκεψη περιφερειάρχη Θεσσαλίας - αντιπεριφερειάρχη Λάρισας στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Λάρισας»



Με αμέτρητα χαμόγελα, αγκαλιές και τον χαρακτηριστικό αυθορμητισμό της ηλικίας τους υποδέχτηκαν χθες το πρωί οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου Νεάπολης τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό και την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, που επισκέφτηκαν το σχολείο ενόψει των εορτών του Πάσχα.
Ο διευθυντής κ. Νικ. Θεοχάρης αλλά και οι εκπαιδευτικοί  του Σχολείου ευχαρίστησαν θερμά τον περιφερειάρχη και την αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία που ανέλαβαν να επισκεφτούν τους μικρούς μαθητές επ΄ ευκαιρία των Άγιων Ημερών του Πάσχα, επισημαίνοντας ότι «τέτοιου είδους δράσεις σημαίνουν πολλά για τα παιδιά».
Κατά τη χθεσινή επίσκεψη τα παιδιά παρουσίασαν μία πολύ όμορφη και συγκινητική γιορτή, που ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους. Απευθυνόμενος προς τα παιδιά ο κ. Αγοραστός τόνισε: «Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω τα ιδιαίτερα συναισθήματα που μας δημιουργήσατε σήμερα, μέσα από αυτή τη γιορτή. Όπως επίσης δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψω το σημαντικό έργο και την προσφορά των εκπαιδευτικών του σχολείου σας. Βεβαίως, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας καταβάλλουμε καθημερινά μία δύσκολη προσπάθεια ώστε να εξασφαλίσουμε μέσω του ΕΣΠΑ, σε όλα τα σχολεία ειδικής αγωγής, τον απαιτούμενο εξοπλισμό, δεδομένου ότι η δουλειά που γίνεται σε όλες αυτές τις δομές είναι σημαντική όσο και αξιέπαινη. Η προσφορά σας είναι ανεκτίμητη και το έργο που επιτελείτε είναι πολύ μεγάλο. Βεβαίως, κατανοώ ότι η δύσκολη προσπάθεια που καταβάλλετε από κοινού, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς,  δυσχεραίνεται ακόμη περισσότερο εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πρέπει, όμως,  να συνεχίσουμε ζωντανά και δημιουργικά για να κάνουμε  όλοι μαζί το καλύτερο που μπορούμε για τα παιδιά, με υπομονή, επιμονή, συνεργασία και ηρεμία».
Από την πλευρά της, η κ. Καραλαριώτου απευθυνόμενη στα παιδιά αλλά και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου, τόνισε: «Είμαι ιδιαίτερα συγκινημένη που βρίσκομαι σήμερα εδώ παρακολουθώντας αυτή την υπέροχη γιορτή που με τόσο αγάπη ετοίμασαν τα παιδιά.  Η προσπάθεια  που καταβάλλουν καθημερινά οι μικροί μας φίλοι είναι τεράστια. Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς αλλά και  τους γονείς και θα ήθελα  να σας διαβεβαιώσω ότι θα είμαστε κοντά σας, σε οποιοδήποτε επίπεδο εσείς κρίνετε ότι μπορούμε να σας φανούμε χρήσιμοι. Η προσπάθεια που καταβάλλετε όλοι σας, για να μπορούν τα παιδιά του σχολείου να χαμογελούν, να ονειρεύονται και να ελπίζουν είναι ανεκτίμητης αξίας».
Στη συνέχεια, ο περιφερειάρχης και η αντιπεριφερειάρχης  μοίρασαν  πασχαλινές λαμπάδες  στα παιδιά του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου, τα οποία το χάρηκαν με την καρδιά τους κι «ανταπέδωσαν» δίνοντας με πολύ αγάπη τις πασχαλινές κάρτες που τα ίδια κατασκεύασαν.
Στη χθεσινή εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης η  περιφερειακή σύμβουλος κ. Ράνια Σταφύλη και οι κυρίες της Επιτροπής Φιλανθρωπικής Στήριξης Π.Ε. Λάρισας κ. Βασιλική Φώλια, Ελένη Αστάρα, Δήμητρα Τουρσουνίδου, Ελένη Κατσαντώνη κι Ελένη Κατσαούνη.