Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Με τους αρχηγούς των αποστολών των εθνικών ομάδων που συμμετείχαν στους 43ους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας


   Κυριακή, 21 Απριλίου 2013



Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκαν ο αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Κατσαρός, οι αρχηγοί των αποστολών των εθνικών ομάδων και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, που συμμετείχαν στους  43ους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης, που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στο κλειστό κολυμβητήριο του Αλκαζάρ. Στους αγώνες, που στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετείχαν 120 αθλητές από την Ελλάδα, την Σερβία, την Ρουμανία, την Βουλγαρία, την Τουρκία, την Βόσνια Ερζεγοβίνη και το Μαυροβούνιο, ενώ μαζί με τους συνοδούς, τους προπονητές, τους κριτές και τους γονείς οι φιλοξενούμενοι στην πόλη της Λάρισας ξεπέρασαν τους 300.
            Οι αθλητές και τα μέλη των ομοσπονδιών ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την άμεση ανταπόκριση στην διοργάνωση των αγώνων και για την άψογη διοργάνωση. Όπως είναι γνωστό ότι οι αγώνες είχαν προγραμματιστεί να γίνουν στη Λεμεσό, όμως λόγω των γεγονότων στη Κύπρο τον τελευταίο καιρό οι αγώνες ματαιώθηκαν. Άμεσα ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά της ΚΟΕ και της αιρετής Περιφέρειας Θεσσαλίας ώστε οι αγώνες τελικά να πραγματοποιηθούν στη Λάρισα. Μάλιστα ο αρχηγός της αποστολής της Βουλγαρίας δήλωσε ότι σε περίπτωση που δεν πραγματοποιούνταν οι αγώνες τα παιδιά αυτά δεν θα μπορούσαν να πάρουν την πρόκριση για το Πανευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα, με αποτέλεσμα οι κόποι τους να πάνε χαμένοι.
            Οι αθλητές δήλωσαν  ιδιαίτερα ικανοποιημένοι απ’ τη φιλοξενία και την πόλη της Λάρισας και δήλωσαν ότι θα ξαναέλθουν. Ο περιφερειάρχης απ’ την πλευρά του συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς και δήλωσε ότι η διοργάνωση αυτή ήταν ιδιαίτερα τιμητική για την πόλη της Λάρισας. Μάλιστα δώρισε στους αρχηγούς και μέλη των αποστολών έντυπο τουριστικό υλικό και τους κάλεσε να γίνουν οι πρεσβευτές της Θεσσαλίας στις χώρες τους και να μοιραστούν με τους οικείους τους, τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν απ’ την φιλοξενία τους στην περιοχή μας.