Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Έργα χρήσιμα για την κοινωνία, την υγεία, την οικονομία και το περιβάλλον

Τις συμβάσεις για δυο νέα έργα στην Π.Ε. Λάρισας προϋπολογισμού 639.000 ευρώ υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας
«Περιφερειακό Ιατρείο αποκτά η Νίκαια»
«Αντιπλημμυρικά έργα στον δρόμο προς ΣΜΑ Αγιάς»

Τις συμβάσεις κατασκευής για δύο νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 639.000 ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ υπέγραψε σήμερα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, κ. Κώστας Αγοραστός. Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο «Περιφερειακό ιατρείο Νίκαιας», προϋπολογισμού 550.000 ευρώ και για το έργο «Κατασκευή τεχνικών έργων για την ασφαλή απορροή των ομβρίων και την αντιπλημμυρική προστασία του έργου: «Ολοκλήρωση Κόμβου και οδός πρόσβασης προς ΣΜΑ Αγιάς», προϋπολογισμού 89.000 ευρώ.

Ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε ότι το έργο της αιρετής Περιφέρειας δεν σταματά. Παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο τα έργα και οι δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας, που έχουν δρομολογηθεί, πρέπει να προχωρήσουν για να έρθουν γρήγορα τα αποτελέσματα στην κοινωνία και στην οικονομία. Πρόκειται για δυο έργα του ΕΣΠΑ τα οποία διαχέουν κοινοτικούς πόρους στην τοπική αγορά και στηρίζουν θέσεις εργασίας. Είναι έργα χρήσιμα στην κοινωνία, την υγεία και το περιβάλλον, σημείωσε ο περιφερειάρχης.

Το αντικείμενο του έργου «Περιφερειακό ιατρείο Νίκαιας», αφορά το κτίριο, που θα στεγάσει το ιατρείο στη Νίκαια του Δήμου Κιλελέρ, της Π.Ε. Λάρισας. Το οικόπεδο είναι εμβαδού 495,64 μ2, με πρόσωπο στις οδούς Φαρσάλων και Γεννηματά (Σεφέρη). Το κτίριο όπου θα ανεγερθεί θα είναι ισόγειο, καθαρού εμβαδού 241,43 μ2 και περιλαμβάνει δύο εξεταστήρια, χώρο μικροεπεμβάσεων, εφημερείο, χώρο ανάπαυσης προσωπικού, γραμματεία, χώρους αναμονής- κίνησης, χώρους υγιεινής, αποθήκη. Η πρόσβαση σε αυτό θα γίνεται και από τους δύο δρόμους και θα δίνεται η δυνατότητα προσέγγισης-στάθμευσης αυτοκινήτου –ασθενοφόρου.

Αντίστοιχα για το έργο «Κατασκευή τεχνικών έργων για την ασφαλή απορροή των ομβρίων και την αντιπλημμυρική προστασία του έργου: «Ολοκλήρωση Κόμβου και οδός πρόσβασης προς ΣΜΑ Αγιάς», το οποίο χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας  προβλέπονται οι εξής εργασίες:
-Αντικατάσταση του αγωγού ύδρευσης (Φ90) και του αγωγού άρδευσης (Φ125) και ανακατασκευή αυτών εκτός σώματος της οδού.
-Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αντιπλημμυρική προστασία του έργου.
-Ανακατασκευή του δρόμου στα σημεία διέλευσης των αγωγών με όλες τις απαιτούμενες εργασίες, σύμφωνα με τις επιτόπου οδηγίες της επίβλεψης.
-Αποκατάσταση των προσβάσεων των παρακείμενων ιδιοκτησιών που έχουν επηρεαστεί από την κατασκευή του έργου.