Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Νέες αίθουσες προϋπολογισμού 1,4 εκατ. ευρώ για το Δημοτικό Σχολείο αποκτά ο Παλαμάς

Την έγκριση δημοπράτησης έδωσε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός


Κώστας Αγοραστός: «Αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Παλαμά»



Λύση στο πρόβλημα της στέγασης των μαθητών του 1ου δημοτικού σχολείου Παλαμά δίνει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστός ενέκρινε σήμερα τη δημοπράτηση της κατασκευής νέων αιθουσών μέσω του ΕΣΠΑ.
 Για το έργο «Κατασκευή Αιθουσών στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά», προϋπολογισμού 1.423.000 € (με ΦΠΑ), με δικαιούχο το Δήμο Παλαμά, ο κ. Κ. Αγοραστός δήλωσε: «Με διαγενεακές πολιτικές κληροδοτούμε τα σχολεία του αύριο. Πρόκειται για ένα έργο το οποίο αποτελούσε αίτημα της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας της περιοχής, καθώς ο αριθμός των μαθητών ήταν συνεχώς αυξανόμενος και το υπάρχον κτήριο δεν εξυπηρετούσε τις ανάγκες στέγασης. Εξ’ αρχής αντιληφθήκαμε το πρόβλημα και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Παλαμά «ωριμάσαμε» τις μελέτες για να μπορέσει το έργο να χρηματοδοτηθεί. Με την υλοποίηση του έργου αναβαθμίζουμε την ποιότητα της δημόσιας εκπαίδευσης στο Δήμο Παλαμά, καθώς οι νέες αίθουσες που πρόκειται να κατασκευαστούν έχουν όλα τα σύγχρονα εκπαιδευτικά μέσα, ενώ αναμένεται να εξυπηρετούν 130 παιδιά. Παράλληλα μέσω της κατασκευής του έργου ενισχύουμε την τοπική οικονομία και στηρίζουμε θέσεις εργασίας».
 Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος επεσήμανε απ’ την πλευρά του: «Όπως είναι γνωστό το δημοτικό σχολείο του Παλαμά στεγαζόταν σε ένα κτίριο, που χρονολογείται από το 1950 και δεν κάλυπτε τις ανάγκες της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας. Με την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ και την έγκριση δημοπράτησης από τον περιφερειάρχη λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα των κατοίκων του Παλαμά».

Το έργο αφορά στην κατασκευή ενός ανεξάρτητου διωρόφου κτιρίου συνολικού εμβαδού 900 τ.μ. περίπου, το οποίο θα βρίσκεται στον ίδιο αύλειο χώρο με το υφιστάμενο 1ο Δημοτικό Σχολείο Παλαμά. Θα κατασκευαστούν στο ισόγειο μία αίθουσα πολλαπλών χρήσεων μαζί με τα απαραίτητα αποδυτήρια αγοριών και κοριτσιών, χώροι υγιεινής, μία αποθήκη σχολικών βιβλίων, μικρός χώρος για κουζίνα και το λεβητοστάσιο με την αποθήκη καυσίμων. Στο δεύτερο όροφο θα κατασκευαστούν τέσσερις αίθουσες εργαστηρίων, μία βιβλιοθήκη, γραφείο συλλόγου γονέων και χώροι υγιεινής.
 Με τον τρόπο αυτό αναβαθμίζεται η σχολική υποδομή και παρέχει πλέον όλους τους απαιτούμενους χώρους για τη λειτουργία του, σύμφωνα και με το κτιριολογικό εγκεκιρμένο πρόγραμμα από το αρμόδιο Υπουργείο.
 Πλέον αναμένεται η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από το Δήμο Παλαμά, δικαιούχο, φορέα υλοποίησης και φορέα λειτουργίας του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ε.Τ.Π.Α. μέσω του Ε.Π. «Θεσσαλία-Στερεά Ελλάδα-Ήπειρος 2007-2013».