Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Στον περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό οι αρχηγοί των ομάδων κολύμβησης

Σε λίγο καιρό ολοκληρώνεται και το ανοικτό κολυμβητήριο της Νέας Πολιτείας

Τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό επισκέφτηκαν ο

αντιπρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας κ. Γιώργος Κατσαρός, ο πρόεδρος της περιφερειακής Επιτροπής Κολύμβησης Θεσσαλίας Τριαντάφυλλος Σουλιώτης, οι αρχηγοί των αποστολών των εθνικών ομάδων και εκπρόσωποι των ομοσπονδιών, που συμμετείχαν στους Βαλκανικούς αγώνες κολύμβησης εφήβων-νεανίδων, που διεξήχθησαν το Σαββατοκύριακο 26 και 27 Απριλίου στο κλειστό κολυμβητήριο του Αλκαζάρ. Στους αγώνες, που στέφθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία, συμμετείχαν 230 αθλητές από Ελλάδα, Κύπρο, Μολδαβία, Βοσνία, Σερβία, Σκόπια, Ρουμανία, Βουλγαρία, Τουρκία, Αλβανία και Μαυροβούνιο, ενώ μαζί με τους συνοδούς, τους προπονητές, τους κριτές και τους γονείς οι φιλοξενούμενοι στην πόλη της Λάρισας ξεπέρασαν τους 1200.

Οι αθλητές και τα μέλη των ομοσπονδιών ευχαρίστησαν τον περιφερειάρχη για την άψογη διοργάνωση και την φιλοξενία. Οι αθλητές δήλωσαν ιδιαίτερα ικανοποιημένοι απ’ τη φιλοξενία και την πόλη της Λάρισας και δήλωσαν ότι θα ξαναέλθουν. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι η πρώτη φορά, που συμμετέχουν και οι 11 Βαλκανικές χώρες σε αντίστοιχο πρωτάθλημα κολύμβησης και αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία καθώς αποτελεί ένα θετικό μήνυμα αναβάθμισης των αγώνων αυτών. Παράλληλα οι αγώνες αποτέλεσαν πρόκριμα για τους πανευρωπαϊκούς εφήβων- νεανίδων που θα γίνουν στην Ουτρέχτη της Ολλανδίας.

Ο περιφερειάρχης απ’ την πλευρά του συνεχάρη όλους όσους συμμετείχαν στους αγώνες αυτούς και δήλωσε ότι η διοργάνωση αυτή ήταν ιδιαίτερα τιμητική για την πόλη της Λάρισας. Μάλιστα δώρισε στους αρχηγούς και μέλη των αποστολών έντυπο τουριστικό υλικό και τους κάλεσε να γίνουν οι πρεσβευτές της Θεσσαλίας στις χώρες τους και να μοιραστούν με τους οικείους τους, τις θετικές εντυπώσεις που αποκόμισαν απ’ την φιλοξενία τους στην περιοχή μας.

Παράλληλα ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας χρηματοδοτεί την κατασκευή του ανοικτού κολυμβητηρίου ολυμπιακών διαστάσεων στη Νέα Πολιτεία, το οποίο θα είναι έτοιμο στο προσεχές διάστημα, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις να γίνει η Λάρισα και η Θεσσαλία ένα κέντρο προετοιμασίας των ομάδων κολύμβησης των Βαλκανίων και όχι μόνο.