Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

Στα έργα της εθνικής οδού Σοφάδων- Μεγάλου Μοναστηρίου ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Υλοποιούμε ένα μεγάλο οδικό έργο για τη Δυτική Θεσσαλία»

Βασίλης Τσιάκος: «Έργο που βελτιώνει σημαντικά
την οδική συγκοινωνία στη περιοχή μας»
 
Προσθήκη λεζάντας

Τα έργα στην Εθνική Οδό Σοφάδων - Μ. Μοναστηρίου επισκέφτηκαν ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος, η περιφερειακή σύμβουλος κα Γεωργία Κόκκαλη-Κουβέκη και ο γενικός διευθυντής της Περιφέρειας κ. Κώστας Μέγας, προκειμένου να παρακολουθήσουν την πρόοδο των εργασιών και να ενημερωθούν από τους κατασκευαστές. Η κατασκευή της οδού αφορά τμήμα της Εθνικής Οδού Λαμίας – Καρδίτσας, μήκους 8,5 χλμ και οι εργασίες στοχεύουν στη βελτίωση των γεωμετρικών και ποιοτικών χαρακτηριστικών της οδού και την εναρμόνισή τους με τις ισχύουσες προδιαγραφές.

Όπως τόνισε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ξεκίνησε η κατασκευή σε ένα μεγάλο οδικό έργο για τη Δυτική Θεσσαλία προϋπολογισμού 10,8 εκατομμυρίων ευρώ. Πρόκειται να δημιουργηθεί ένας δρόμος ασφαλής, όπου θα έχουν τη δυνατότητα οι ανθρώπινες κοινότητες να μετακινούνται με ασφάλεια και άνεση. Οπωσδήποτε, όλο αυτό το χρονικό διάστημα που πραγματοποιούνται εργασίες, οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούν την σήμανση και τους κανόνες ασφαλείας. Σε λίγο καιρό όμως θα έχουμε έναν ασφαλή δρόμο ο οποίος είναι απαραίτητος, καθώς πρόκειται για τμήμα της Εθνικής Οδού, που συνδέει Σοφάδες και Μ. Μοναστήρι, αλλά ταυτόχρονα είναι και ένας δρόμος, που η ολοκλήρωσή του αποτελούσε ζητούμενο για χρόνια. Είναι ένα έργο ιδιαίτερης σημασίας καθώς υπάρχει μεγαλύτερη δυσκολία στα έργα που «έρχονται» από παλιά και επανεκκινούνται. Το συγκεκριμένο είχε εγκαταλειφθεί, κάτι το οποίο σημαίνει επιπλέον χρόνο και να τηρηθούν οι νόμιμες διαδικασίες, οι οποίες είναι χρονοβόρες. Με συνεργασία, συνέργεια και σκληρή δουλειά καταφέραμε να το ξεμπλοκάρουμε».

Ο περιφερειάρχης σημείωσε ακόμη ότι το έργο αυτό δημιουργεί θέσεις εργασίας στην περιοχή, «ρίχνει» χρήματα στην τοπική οικονομία, αλλά και ταυτόχρονα βοηθά με την αποδοτικότητα που θα έχει ο δρόμος στην κοινωνία: Ασφάλεια, λιγότερο κόστος μετακίνησης, ταχύτητα και μείωση του χρόνου επικοινωνίας μεταξύ των ανθρωπίνων κοινοτήτων. «Οπωσδήποτε πρόκειται για έναν δρόμο που δημιουργεί τουριστική ανάπτυξη, γιατί συνδέεται και με τα Μετέωρα, που είναι πόλος έλξης επισκεπτών από όλη τη χώρα και από το εξωτερικό», υπογράμμισε ο κ. Κ. Αγοραστός.


Ο κ. Β. Τσιάκος δήλωσε απ’ την πλευρά του: «Ο δρόμος Ν. Μοναστήρι – Σοφάδες όπως είναι σε όλους γνωστό, έχει μεγάλη σημασία καθώς συγκεντρώνει υψηλό κυκλοφοριακό φόρτο ενώ εξυπηρετεί εκτός από την Καρδίτσα και όλη την Κεντρική Ελλάδα. Πλέον ο νέος άξονας, που κατασκευάζεται πληροί τις απαραίτητες προδιαγραφές οδικής ασφάλειας και βελτιώνει σημαντικά την οδική συγκοινωνία στη περιοχή μας. Η αιρετή Περιφέρεια με σχέδιο και προγραμματισμό ξεμπλοκάρει και υλοποιεί έργα ουσίας στην περιοχή μας»