Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Στη φάση της υλοποίησης η δημιουργία του περιφερειακού ιατρείου Σούρπης προϋπολογισμού 398.000 € μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στους κάτοικους της περιοχής»



           
Στη φάση της υλοποίησης εισέρχεται ένα έργο, το οποίο αναμένεται να συμβάλει στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους κατοίκους και τους παραθεριστές της Σούρπης Αλμυρού, καθώς δόθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η έγκριση συμβασιοποίησης της κατασκευής του περιφερειακού ιατρείου Σούρπης προϋπολογισμού 398.000 € (με ΦΠΑ).
Όπως δήλωσε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Ένας από τους στόχους μας, ως αιρετή Περιφέρεια, είναι η υλοποίηση έργων που αναβαθμίζουν το επίπεδο υπηρεσιών υγείας στη Θεσσαλία προς όφελος των πολιτών της. Με την ολοκλήρωσή του περιφερειακού ιατρείου οι κάτοικοι και οι παραθεριστές της Σούρπης, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, αποκτούν ένα ιατρείο σύγχρονο, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές, για την εύρυθμη λειτουργία του. Πλέον με το έργο αυτό αναβαθμίζεται η παροχή ολοκληρωμένης πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας στην περιοχή.  Μέσω του ΕΣΠΑ, βοηθούμε στην ανύψωση της δημόσιας υγείας στη Θεσσαλία».
Ειδικότερα υπογράφηκε από τον περιφερειάρχη η έγκριση συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον φορέα υλοποίησης του έργου,  που είναι η Δ/νση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας & Σποράδων, με δικαιούχο την Περιφέρεια Θεσσαλίας και κύριο του έργου το Γενικό Νοσοκομείο Βόλου «Αχιλλοπούλειο».
Το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 218.636,20 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αφορά στην κατασκευή ενός περιφερειακού ιατρείου στη Σούρπη  του Δήμου Αλμυρού. Η συνολική επιφάνεια του κτιρίου ανέρχεται σε 190 τ.μ. Πρόκειται για ένα σύγχρονο κτίριο, πλήρως λειτουργικό και με όλες τις απαραίτητες υποδομές (θέρμανση, κλιματισμό, κλπ). Θα αποτελείται από τρία επίπεδα που θα περιλαμβάνουν υπόγειο βοηθητικό χώρο, χώρους αναμονής, εξεταστήριο και χώρο προσωρινής διαμονής του ιατρού. Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά άμεσα η υλοποίηση του έργου.