Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Νέος εξοπλισμός Ειδικών Σχολείων για το Δήμο Ρήγα Φεραίου προϋπολογισμού 20.370,03 €.



Κ. Αγοραστός: «Εξοπλίζουμε όλα τα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας»

Νέο εξοπλισμό προμηθεύονται τα Ειδικά Σχολεία του Δήμου Ρήγα Φεραίου, καθώς εγκρίθηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό η συμβασιοποίηση στο ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργο: «Προμήθεια Εξοπλισμού Σ.Μ.Ε.Α.Ε. για ΑμΕΑ του Δήμου Ρήγα Φεραίου- Πακέτο Α' (Υπολογιστές - Μηχανές Γραφείου -Συσκευές Ήχου - Εικόνας)», προϋπολογισμού 20.370,03 ευρώ.
            Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες υποδομές στα Ειδικά Σχολεία της Θεσσαλίας, ώστε να λειτουργήσουν σωστά και να εκπληρώσουν το βασικό σκοπό τους, δηλαδή την επανένταξη των παιδιών με ειδικές ικανότητες στο εκπαιδευτικό σύστημα και την προετοιμασία τους για την ισότιμη ενσωμάτωση τους στο κοινωνικό σύνολο».
Το έργο αφορά στην προμήθεια εξοπλισμού πλήθους ειδών που προορίζονται για την κάλυψη εκπαιδευτικών αναγκών αλλά και εξοπλισμό που θα βοηθήσει στην ενδυνάμωση, φυσική και πνευματική της αυτονομίας του κάθε ατόμου. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται να πραγματοποιηθεί προμήθεια υπολογιστών και συσκευών ήχου και εικόνας, ενώ τα ΣΜΕΑ έχουν ήδη εξοπλιστεί με έπιπλα -  εξοπλισμό φυσιοθεραπείας - εξοπλισμό γυμναστικής αθλοπαιδιών ψυχοκινητικής αγωγής και λοιπό εξοπλισμό
Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Ρήγα Φεραίου και φορέας υλοποίησης το τμήμα Προμηθειών του Δήμου Ρήγα Φεραίου. Το ποσό της υπογραφείσας Σύμβασης είναι 12.440,22 ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο Ε.Σ.Π.Α. στις 28-12-2011 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Μετά την έγκριση αυτή, θα προχωρήσει άμεσα η υλοποίηση του έργου.