Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για το έργο «Μετατόπιση δικτύων ύδρευσης ΔΕΥΑΛ - Κατασκευή τμήματος από Β΄ γέφυρα Πηνειού έως την οδό Κοζάνης» προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ

Δόθηκε η έγκριση συμβασιοποίησης από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό στο έργο που αφορά την «Μετατόπιση δικτύων ύδρευσης ΔΕΥΑΛ - Κατασκευή τμήματος από Β΄ γέφυρα Πηνειού έως την οδό Κοζάνης»  υποέργου της Πράξης «ολοκλήρωση Δακτυλίου Λάρισας (Β΄ γέφυρα Πηνειού - κόμβος οδού Κοζάνης)» προϋπολογισμού 1.496.000,00 ευρώ.
            Όπως τόνισε ο κ. Αγοραστός: «Με το έργο αυτό συνεχίζεται απρόσκοπτα η κατασκευή του Δακτυλίου της Λάρισας, η  οποία κρίνεται σήμερα απαραίτητη για την πόλη και τους κατοίκους της. Το συγκεκριμένο έργο αναφέρεται στην βόρεια παράκαμψη της πόλης και είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς θα διευκολύνει την κυκλοφορία και θα αποσυμφορήσει το κέντρο της, από τα διερχόμενα οχήματα».
     Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Κώστας Τζανακούλης ανέφερε τα εξής: «Σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, και βεβαίως με την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης – Αποχέτευσης, κάνουμε σήμερα ακόμα ένα βήμα για την κατασκευή της παράκαμψης της Λάρισας, ενός έργου κομβικής σημασίας για τη λειτουργία της πόλης και την κυκλοφοριακή διευθέτηση που θα δώσει λύση σε πολλά προβλήματα μετακινήσεων».
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών της ΔΕΥΑ Λάρισας  με κύριο του έργου τη ΔΕΥΑ Λάρισας και το ποσό της προς υπογραφή Σύμβασης είναι 877.664,29 ευρώ. Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η εν λόγω σύμβαση προέκυψε μετά την διάλυση της αρχικά συναφθείσας από τη ΔΕΥΑΛ, μετά τις καθυστερήσεις που υπήρχαν λόγω απαλλοτριώσεων στην περιοχή εκτέλεσης του έργου.
Πρόκειται για παρέμβαση μετατόπισης δικτύων ύδρευσης της ΔΕΥΑΛ ώστε να ολοκληρωθεί επιτυχώς η κατασκευή του οδικού τμήματος (μήκους 1,5 km ) από το πέρας της Β’ Γέφυρας Πηνειού μέχρι τη διασταύρωση με την οδό Κοζάνης (συνολικού προϋπολογισμού 14 εκ. ευρώ περίπου)η οποία θα εξυπηρετεί την βόρεια παράκαμψη της πόλης της Λάρισας.
Μετά την έγκριση αυτή, προχωρά η σύναψη σύμβασης μεταξύ αναδόχου και ΔΕΥΑ Λάρισας και η έναρξη εργασιών του έργου.