Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ (12/11/2010)

ΖΗΤΗΣΕ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

«Ψήφο αντίστασης στα νέα μέτρα,
ψήφο ελπίδας για την Θεσσαλία»

-«Η κυβέρνηση εξέλαβε την ψήφο της περασμένης Κυριακής ως πράσινο φως από τους πολίτες για επώδυνα μέτρα – Οι Θεσσαλοί έχουν τελευταία ευκαιρία αύριο να στείλουν μήνυμα»
-Δέσμευσή μας να πάμε μπροστά την Θεσσαλία με συνεργασία, ενότητα και μαχητική διεκδίκηση»

«Ζητάμε από τους Θεσσαλούς να συμμετέχουν στις εκλογές της Κυριακής και να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ανάχωμα απέναντι στο Μνημόνιο και τα νέα μέτρα που σχεδιάζουν η κυβέρνηση και η τρόικα.
Να στείλουν μήνυμα αντίστασης στα νέα μέτρα ανάμεσα στα οποία περιλαμβάνονται χιλιάδες απολύσεις, νέες περικοπές σε αποδοχές μισθωτών και συνταξιούχων και τα εργασιακά δικαιώματα καθώς και πρόσθετη περικοπή στις δημόσιες επενδύσεις με αποτέλεσμα να σταματήσει κάθε αναπτυξιακή παρέμβαση και στη Θεσσαλία. Όσο ισχυρότερη είναι η ψήφος στον ενωτικό συνδυασμό «Συμμαχία Υπέρ των Πολιτών» τόσο ισχυρότερο το ανάχωμα στα νέα μέτρα».

Αυτό τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπ. περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, σε συνέντευξη τύπου στα Τρίκαλα πλαισιωμένος από τον υπ. αντιπεριφερειάρχη Τρικάλων κ. Χρήστο Μιχαλάκη.

 Ο κ. Κώστας Αγοραστός έθεσε το διακύβευμα των αυριανών εκλογών επισημαίνοντας:
«Το δίλημμα, το διακύβευμα των εκλογών είναι σαφέστατο: Θα πάμε μπροστά την Θεσσαλία με συνεργασία, ενότητα και μαχητική διεκδίκηση ή θα πάμε σε μια Περιφέρεια που θα είναι αιχμάλωτη των κυβερνητικών δεσμεύσεων, του Μνημονίου, της αντιαγροτικής και της αντιαναπτυξιακής πολιτικής;»
Απαντώντας σε ερώτηση για τα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής οι πολίτες, ο υπ. Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε: 
«Θεωρώ κατ’ αρχήν σημαντικό να προσέλθουν στις κάλπες. Αντιλαμβάνομαι ότι δια της αποχής κάποιος πολίτης θέλει να στείλει το δικό του μήνυμα, ωστόσο πιστεύω ότι στην παρούσα συγκυρία η αποχή ενισχύει αυτούς που επιχειρούν να αξιοποιήσουν το αποτέλεσμα των αυτοδιοικητικών εκλογών ως «νομιμοποιητική βάση» για τα νέα ακόμη πιο επώδυνα μέτρα. Άλλωστε, κάθε ψήφος έχει δύναμη, κάθε ψήφος έχει αξία, κάθε ψήφος είναι αναντικατάστατη
Συνεπώς, εκτιμώ ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν την δεύτερη Κυριακή όπως ψήφισαν και στην πρώτη: τόσο με πολιτικά όσο και με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Είναι αποφασισμένοι να καταδικάσουν τους κυβερνητικούς υποψήφιους, αποστολή των οποίων είναι να λειτουργήσουν ως «μακρύ χέρι» της κεντρικής εξουσίας, ως ιμάντες μεταφοράς και επιβολής των αποφάσεων της κυβέρνησης καθώς και ως φοροεισπράκτορες της τρόικας.
Ταυτόχρονα είναι αποφασισμένοι να δώσουν θετική ψήφο στους συνδυασμούς που αντιτάσσονται ξεκάθαρα στην πολιτική του Μνημονίου και ταυτόχρονα έχουν συγκεκριμένο στρατηγικό σχέδιο με αναπτυξιακές και κοινωνικές προτεραιότητες για την Θεσσαλία. Είναι αποφασισμένοι να ψηφίσουν τους συνδυασμούς της ευθύνης και της λογικής. Είναι αποφασισμένοι να μην λιποψυχήσουν απέναντι στις όποιες πιέσεις δεχθούν και να εκφράσουν με παρρησία τη γνώμη τους».
Ερωτηθείς για το αν η κυβέρνηση έλαβε το μήνυμα των εκλογών της περασμένης Κυριακής, ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε:
«Η αίσθηση της κοινωνίας από τις δημόσιες τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και γενικότερα των κυβερνητικών και κομματικών παραγόντων είναι πως «όχι, η κυβέρνηση δεν έλαβε το μήνυμα». Αντίθετα, παρερμηνεύουν να μην πούμε ότι περιφρονούν το αποτέλεσμα των εκλογών μιλώντας για συνέχιση της ίδιας πολιτικής, γεγονός που συνεπάγεται νέα, πιο επώδυνα μέτρα, τα οποία προτίθενται να ανακοινώσουν μάλιστα την προσεχή Δευτέρα. Για τον λόγο αυτό θεωρώ ότι οι εκλογές της προσεχούς Κυριακής καθίστανται ακόμη πιο κρίσιμες. Διότι οι πολίτες έχουν την τελευταία πια ευκαιρία να στείλουν ένα ξεκάθαρο, ηχηρό, αδιαμφισβήτητο μήνυμα στην κυβέρνηση αξιώνοντας την αλλαγή αυτής της αδιέξοδης πολιτικής».
Ο κ. Κ. Αγοραστός έκανε ειδική αναφορά στους πολίτες που επέλεξαν το ψηφοδέλτιο του κυβερνητικού υποψήφιου περιφερειάρχη κατά τον πρώτο γύρο σημειώνοντας:
«Αντιλαμβάνομαι ότι πολλοί ψήφισαν τον υποστηριζόμενο από την κυβέρνηση συνδυασμό είτε από «κομματικό πατριωτισμό» ώστε να μην γίνουν πρόωρες εκλογές είτε επειδή ήθελαν να ψηφίσουν συγκεκριμένους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους. Την δεύτερη Κυριακή των εκλογών είναι πια «απελευθερωμένοι» να στείλουν μήνυμα για αλλαγή πολιτικής, να δημιουργήσουν με την ψήφο τους ανάχωμα στα σκληρότερα μέτρα που ετοιμάζονται. Όπως έχω ξαναπεί, την πολιτική με την οποία διαφωνείς μπορείς να την αλλάξεις μόνο καταψηφίζοντάς την κι όχι στηρίζοντάς την».
Ο κ. Κ. Αγοραστός παρουσίασε τις προγραμματικές του δεσμεύσεις για την Θεσσαλία τονίζοντας με έμφαση για ακόμη μια φορά:
«Εμείς δεν προβάλλουμε σαν Μεσσίες και δεν υποσχόμαστε θαύματα, όπως η άλλη πλευρά. Δεν δηλώνουμε παντογνώστες. Έχουμε όμως ένα συγκεκριμένο Πρόγραμμα, σαφείς στόχους και ανθρώπους ικανούς να το κάνουν πράξη.
Είμαστε άνθρωποι με εμπειρία και αγάπη για τον τόπο μας και τη φιλοδοξία να δώσουμε μάχες  και να πετύχουμε το καλύτερο.
Και τις μάχες δεν θα τις δώσουμε μόνοι μας. Θα τις δώσουμε όλοι μαζί, με όλους τους αξιόλογους συναδέλφους, όλων των παρατάξεων που ο λαός τους έκανε την τιμή να τους εκλέξει στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Θα τις δώσουμε και με όλους τους Θεσσαλούς, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης, οι οποίοι θέλουν να δουν τον τόπο μας καλύτερο, θέλουν ένα καλύτερο και δικαιότερο παρόν και μέλλον.
Γιατί χωρίς συνεργασία, συναίνεση και συνεννόηση οι τόποι δεν πάνε μπροστά. Παραμένουν στη μιζέρια και τις ανούσιες διαμάχες,  που υπονομεύουν το μέλλον τους».
Γι’ αυτό, λοιπόν, εμείς απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη και στέλνουμε το εξής μήνυμα:
Βαδίζουμε στη δεύτερη Κυριακή των εκλογών με πλήρη επίγνωση της αποστολής μας. Η μάχη  είναι κρίσιμη.
Από τη μάχη αυτή δεν πρέπει να λείψει κανείς.
Το μέλλον της Θεσσαλίας, του τόπου που επιλέξαμε να ζήσουμε, είναι στα χέρια μας και απαιτεί τη συσπείρωση όλων μας.
Απευθύνομαι και στους Θεσσαλούς που μας ψήφισαν αλλά ιδιαίτερα σε αυτούς που έκαναν μι άλλη επιλογή. Τους ζητώ να μας εμπιστευθούν και πάλι και να δώσουν με την ψήφο τους μια περιφερειακή Αρχή αδέσμευτη, ανεξάρτητη, ενωτική,   ικανή να τους υπηρετήσει και να αμυνθεί σε κάθε επιλογή που υποβαθμίζει τη ζωή τους.
Η νίκη της ερχόμενης Κυριακής θα είναι νίκη της Θεσσαλίας».