Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΤΟΥΣ ΤΟΝΟΥΣ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΩΝΤΑΣ ΟΤΙ 
«ΑΠΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΟΣΑ ΜΕ ΚΟΠΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ ΩΣ ΤΩΡΑ»

«Συναγερμός για την Θεσσαλία μας»

- «Η Θεσσαλία χρειάζεται περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί»
- «Όλοι οι Θεσσαλοί, ενωμένοι και αποφασισμένοι, μπορούμε να κερδίσουμε κόντρα στο μνημόνιο την μάχη της ελπίδας»




«Η Θεσσαλία είναι σε κίνδυνο. Οι περιφερειακές εκλογές μόνο «ανώδυνες» ή «ακίνδυνες» δεν είναι για την περιφέρειά μας, τον τόπο μας. Από το μνημόνιο και τους υποστηρικτές του διαγράφεται ολοφάνερος ο κίνδυνος όχι μόνο να μείνουν στάσιμα έργα και αναπτυξιακές παρεμβάσεις αλλά η Θεσσαλία να χάσει και όσα έχουν κατακτήσει και δημιουργήσει, με πολύ κόπο και προσπάθειες πολλών ετών, ενωμένοι οι Θεσσαλοί ως τώρα».
Στη φράση αυτή συνοψίζεται το πνεύμα αυτών που λέει και στο εξής θα τονίζει με ακόμη μεγαλύτερη έμφαση ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σχετικά με τις περιφερειακές εκλογές του Νοεμβρίου.
Επιχειρώντας να ξεδιαλύνει το κλίμα «χαλαρότητας» που όπως λέει «σκόπιμα επιδιώκει να συντηρεί ο υποψήφιος του μνημονίου», ο κ. Κώστας Αγοραστός είναι σαφής:


«Το σταμάτημα των έργων στον Αχελώο και το πάγωμα της χρηματοδότησής τους δε σημαίνει απλώς ότι το έργο παραπέμπεται στις ελληνικές καλένδες. Η κυβέρνηση στο πλαίσιο υλοποίησης του μνημονίου οδηγεί τα έργα στην απαξίωση. Ήδη η σήραγγα εκτροπής απειλείται με διάβρωση από τα υπόγεια ύδατα όπως βεβαιώνουν οι αρμόδιοι μηχανικοί. Φαίνεται ότι η κα Μπιρμπίλη λειτουργεί με σχέδιο: εφ’ όσον η σήραγγα διαβρωθεί και αρχίζει να καταρρέει, θα απαιτηθούν ακόμη περισσότερα χρήματα για να διανοιχθεί και να αναστηλωθεί από την αρχή. Άρα, οι πολέμιοι του έργου θα προβάλλουν το αυξημένο κόστος ως ένα ακόμη επιχείρημα για να ματαιωθεί οριστικά το έργο».
Κατά τον κ. Αγοραστό «ο Αχελώος είναι το πιο χαρακτηριστική αλλά όχι η μοναδική ένδειξη πως η Θεσσαλία κινδυνεύει από το μνημόνιο και τους υποστηρικτές του να χάσει κι όσα έχει. Έχουν αρχίσει ήδη να διαμοιράζουν τα ιμάτιά της Θεσσαλίας φροντίζοντας να κρατούν την τοπική κοινωνία στο σκοτάδι», υπογραμμίζει και εξηγεί: «χαρακτηριστική είναι η περίπτωση με τους λιγνίτες της επαρχίας Ελασσόνας. Ερήμην της τοπικής κοινωνίας και παρά την ομόφωνη απόρριψη των σχεδίων αξιοποίησης των λιγνιτικών κοιτασμάτων, αποφασίστηκε στο πλαίσιο του μνημονίου ο λιγνίτης να δοθεί σε ιδιωτικές εταιρείες. Άλλωστε, ο ίδιος ο πρωθυπουργός το άφησε ορθάνοιχτο στη συνέντευξη τύπου της ΔΕΘ ερωτηθείς από την «ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ».
Κατά τον κ. Κώστα Αγοραστό, «από τις διαμορφούμενες συνθήκες και τα αλλεπάλληλα «ανοιχτά μέτωπα» που έχει η Θεσσαλία προκύπτει αδήριτη η αναγκαιότητα για:
-Περιφερειάρχη ικανό και ελεύθερο να διεκδικεί,
-εγρήγορση και συσπείρωση όλων για την Θεσσαλία.
Χρειάζεται – τονίζει με έμφαση – οι Θεσσαλοί να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να ψηφίσουν:
-Αυτούς που μπορούν να αντισταθούν, τεκμηριωμένα, μαχητικά, αποφασιστικά και αποτελεσματικά στο μνημόνιο και τους υποστηρικτές του.
-Αυτούς που μπορούν να αντιπαλέψουν πολιτικές που θίγουν τη ζωή, την αξιοπρέπεια και το μέλλον κάθε Θεσσαλού.
-Αυτούς οι οποίοι έχουν αρχές, μοιράζονται τις αγωνίες των Θεσσαλών και είναι σε θέση να δώσουν αγώνες για τη Θεσσαλία και τα δίκαια θέλω των Θεσσαλών.
Απέναντι στο μνημόνιο και τους υποστηρικτές του, χρειάζεται οι Θεσσαλοί να αντιτάξουν δύναμη αντίστασης, διεκδίκησης και δημιουργίας.
Χρειάζεται να δώσουν δύναμη στη δύναμή τους, χρειάζεται όλοι μας ενωμένοι και αποφασισμένοι να κερδίσουμε κόντρα στο μνημόνιο την μάχη της ελπίδας».