Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΥΕΡΓΕΤΕΣ ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ (30/9/2010)


ΔΗΛΩΣΕ Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ
ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΕΥΕΡΓΕΤΩΝ

«Υπάρχουν σήμερα Θεσσαλοί που θέλουν
να προσφέρουν στον τόπο και την κοινωνία»


Την ανάδειξη της προσφοράς των Θεσσαλών ευεργετών στον τόπο και την κοινωνία συμπεριέλαβε στις πρώτες κινήσεις του ως περιφερειάρχη Θεσσαλίας «με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών» όπως σημείωσε  ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος σήμερα παρακολούθησε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου της Λάρισας δοξολογία στο πλαίσιο της ημέρας εθνικής μνήμης των εθνικών ευεργετών.
«Όχι μόνο σήμερα αλλά καθημερινά οφείλουμε να αποτείουμε φόρο τιμής στους ευεργέτες της περιφέρειάς μας. Να πηγαίνει η σκέψη μας σ’ όλους αυτούς τους επώνυμους και ανώνυμους, σ’ εκείνους οι οποίοι έδωσαν από το περίσσευμα αλλά κυρίως σε εκείνους οι οποίοι έδωσαν από το υστέρημά τους. Να μας καθοδηγεί το παράδειγμα εκείνων που διαχρονικά προσέφεραν στον τόπο και τον άνθρωπο», υπογράμμισε σε δήλωσή του.
«Μία από τις πρώτες μας κινήσεις στην περιφέρεια Θεσσαλίας είναι να καταγράψουμε όλους τους ευεργέτες και να αναδείξουμε την προσφορά τους ώστε και οι νεότερες γενιές να τους μάθουν αλλά και το παράδειγμά τους να βρει μιμητές. Παρά την πολυεπίπεδη κρίση που διέρχεται η χώρα μας, πιστεύω ακράδαντα ότι υπάρχουν σήμερα Θεσσαλοί που θέλουν να προσφέρουν στον τόπο και την κοινωνία μας. Ιδίως σ’ αυτή την δύσκολη συγκυρία που οι ανάγκες είναι μεγάλες, αυτή η διάθεση για προσφορά είναι αξιέπαινη και ευπρόσδεκτη», επισήμανε ο κ. Κ. Αγοραστός.