Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΛΑ (7/9/2010)


ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΛΑ, ΕΡΓΟ ΠΟΥ «ΕΝΩΝΕΙ»,  Η «ΕΠΙΣΗΜΗ» ΕΝΑΡΞΗ
ΤΗΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΑΓΟΡΑΣΤΟΥ


«Κεντρική μου προτεραιότητα το νερό»


-«Πρέπει να δώσουμε μεγάλη μάχη κατά της λειψυδρίας καθώς η ερημοποίηση της θεσσαλικής πεδιάδας θα οδηγήσει με μαθηματική ακρίβεια και στην «κοινωνική ερημοποίηση» της Θεσσαλίας»


 «Η αντιμετώπιση της λειψυδρίας και η ορθολογική διαχείριση του νερού, είναι ένα στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε. Πρέπει να δώσουμε αυτή τη μεγάλη μάχη συντονισμένα, αποφασιστικά, αποτελεσματικά ώστε να αποφύγουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενεές την θεσσαλική πεδιάδα έρημο και να οδηγήσουμε την Θεσσαλία με μαθηματική ακρίβεια στην «κοινωνική ερημοποίηση».
Αυτό τόνισε ο αν. καθηγητής του πανεπιστημίου Μακεδονίας, υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός από τη λίμνη Κάρλα την οποία επισκέφτηκε χθες. Ο κ. Κώστας Αγοραστός επέλεξε να επισκεφτεί την Κάρλα την πρώτη ημέρα της επίσημης προεκλογικής περιόδου για να τονίσει:
-Τη σημασία που αποδίδει στο νερό, το οποίο αποτελεί κεντρική του προτεραιότητα.
-Τη σημασία που αποδίδει στα μεγάλα έργα για την αναπτυξιακή κινητοποίηση της Θεσσαλίας.
-Τη σημασία που αποδίδει στα περιφερειακά και διανομαρχιακά έργα αφού, όπως πιστεύει, «όσα μας ενώνουν ως Θεσσαλούς είναι περισσότερα απ’ όσα λίγα μας χωρίζουν».

Ο κ. Κώστας Αγοραστός αφού ενημερώθηκε για την πορεία των έργων στην Κάρλα από τον διευθυντή της ΕΥΔΕ Κάρλας κ. Κώστα Δανιήλ τόνισε ότι «πρέπει να επισπευσθούν και να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες εργασίες», ενώ κάλεσε τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες να εξασφαλίσουν την απαιτούμενη χρηματοδότηση.
«Πρώτιστο μέλημά μας τόσο κατά την προεκλογική περίοδο όσο και ως αιρετή περιφερειακή αρχή με την ψήφο και τη στήριξη των Θεσσαλών είναι να ασκήσουμε κάθε πίεση προς την κυβέρνηση παρέχοντας φυσικά και κάθε βοήθεια ώστε τα έργα να γίνουν όσο το δυνατόν αρτιότερα», επισήμανε και στάθηκε ιδιαίτερα στην αποκατάσταση των ακτημόνων και των κτηνοτρόφων.
Ο κ. Κ. Αγοραστός υπογράμμισε ότι «με το έργο πολλαπλής σκοπιμότητας ανασύστασης της λίμνης Κάρλας που βεβαίως βρίσκεται προς το τέλος του,  θα αντιμετωπισθούν σοβαρά  προβλήματα της Θεσσαλίας και ιδίως των νομών Λάρισας και Μαγνησίας, όπως η προστασία από πλημμύρες και η ρύπανση του Παγασητικού, η υφαλμύρωση των υπόγειων υδροφορέων της ευρύτερης περιοχής, η άρδευση χιλιάδων στρεμμάτων που αρδεύονται πλημμελώς, ενώ ταυτόχρονα θα αποκατασταθεί μερικώς το προϋπάρχον οικοσύστημα της Κάρλας και θα διασφαλισθεί στο μέλλον η «αειφορία» στην διαχείριση των εδαφικών και υδατικών πόρων». 

Μετά την επίσκεψή του στην Κάρλα ο κ. Κ. Αγοραστός μετέβη στο Στεφανοβίκειο όπου επισκέφθηκε το δημαρχείο Κάρλας και συναντήθηκε με τον δήμαρχο κ. Θανάση Παπαδήμα και δημοτικούς συμβούλους, οι οποίοι τον ενημέρωσαν για τα προβλήματα και τις προοπτικές του δήμου. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το ΚΑΠΗ και περπάτησε στο κέντρο του Στεφανοβικείου.