Τετάρτη 14 Αυγούστου 2013

«Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας»

Εγκρίθηκε η συμβασιοποίηση σε μέρος του ενταγμένου στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας έργου «Εξοπλισμός Υπηρεσιών Τροχαίας για την παροχή οδικής ασφάλειας στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας» που έχει συνολικό προϋπολογισμό 1.999.800,00 ευρώ.
Ειδικότερα υπογράφηκαν από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνο Αγοραστό, προεγκρίσεις συμβασιοποίησης της Ενδιάμεσης Διαχειριστικής Αρχής Θεσσαλίας προς τον Φορέα Υλοποίησης του έργου που είναι το Τμήμα Προμηθειών του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, με Κύριο την Ελληνική Αστυνομία, για τρεις (3) επιμέρους Συμβάσεις προμηθειών. Ακολουθεί η υπογραφή των Συμβάσεων μεταξύ Αναδόχων και Κυρίου τους, για την προμήθεια των εξοπλισμών.
Τα προς υπογραφή ποσά συμβάσεων είναι 28.494,18, 13.903,92, και 30.454,80 ευρώ και αφορούν στην προμήθεια των κάτωθι συστημάτων :
·         Σύμβαση 1 :         Πομποδέκτες Αυτοκινήτων Αστυνομίας
·         Σύμβαση 2 :         Ασύρματοι Φορητοί Πομποδέκτες Αστυνομίας
·         Σύμβαση 3 :         Ηλεκτρονικές Συσκευές Ανίχνευσης Αλκοόλ
Οι Πομποδέκτες των αυτοκινήτων θα είναι σύγχρονης κατασκευής, μελετημένες και κατασκευασμένες για εγκατάσταση επί αυτοκινήτων που κατέχει η Ελληνική Αστυνομία. Το κυρίως σώμα του πομποδέκτη θα εγκαθίσταται στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου. Η κεφαλή χειρισμού, καθώς και το μεγάφωνο θα τοποθετούνται στο εμπρόσθιο τμήμα του αυτοκινήτου.
Οι φορητοί Πομποδέκτες θα είναι συσκευές σύγχρονης κατασκευής, ιδιαίτερα ανθεκτικές σε μηχανική καταπόνηση (πτώσεις, κραδασμοί, προσκρούσεις κ.λ.π) καθώς και σε μεταβολές περιβάλλοντος (θερμοκρασία, υγρασία, ανθρώπινος ιδρώτας). Οι συσκευές θα προγραμματίζονται με κατάλληλο πρόγραμμα μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή.
Τα αλκοολόμετρα θα είναι φορητές συσκευές μικρών διαστάσεων συνοδευόμενες από πρακτική θήκη μεταφοράς. Ο τρόπος ανίχνευσης της αλκοόλης θα γίνεται από την εκπνοή. Η συγκέντρωση του οινοπνεύματος θα εκφράζεται σε χιλιοστό του γραμμαρίου (MGR/LT). Η συσκευή θα παρέχει απ΄ ευθείας ένδειξη του ποσοστού αλκοόλης που υπάρχει στο αίμα του εξεταζόμενου.

Σημειώνουμε ότι ήδη προχωράνε για σύμβαση μέρος προμηθειών του όλου έργου, ενώ συνεχίζονται οι διαγωνισμοί για άλλα μέρη αυτού.
Γενικός στόχος είναι η κάλυψη της ανάγκης εκσυγχρονισμού των πόρων που διαθέτει η Ελληνική Αστυνομία για να παρέχει ασφαλείς συνθήκες διακίνησης στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.