Δευτέρα 26 Αυγούστου 2013

Παραδόθηκε το 3ο 2θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκιάθου, προϋπολογισμού 828.000 ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας



Κώστας Αγοραστός: «Σε μια πολύ δύσκολη και σκληρή περίοδο παραδώσαμε ένα έργο που αναβαθμίζει το δημόσιο σχολείο»


Παραδόθηκε προς χρήση, σε μια σεμνή τελετή, το 3ο 2θέσιο ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκιάθου, προϋπολογισμού 828.000 ευρώ, με πόρους του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας. Στην τελετή παράδοσης παρευρέθηκαν η υφυπουργός Υγείας κ. Ζέττα Μακρή, η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Στερεάς Ελλάδας και Θεσσαλίας κ. Καλιόπη Γερακούδη, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Βασιλική Ζιάκα, προϊστάμενοι Αρχών και Υπηρεσιών, οι διευθυντές όλων των Σχολείων της Σκιάθου, Δημοτικοί Σύμβουλοι, εκπρόσωποι φορέων και πλήθος κόσμου. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ιερείς του νησιού και τέλεσαν τον Αγιασμό του κτιρίου για να ξεκινήσει η λειτουργία του σχολείου.

Ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης απηύθυνε χαιρετισμό και ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του σπουδαίου έργου για το νησί. Στη συνέχεια κάλεσε την Υφυπουργό Υγείας, η οποία μετά τις ευχαριστίες τόνισε ότι με τη συνεργασία πετυχαίνονται πάντα οι στόχοι που είναι για το καλό του συνόλου και εξέφρασε τη συγκίνησή της για τη συμμετοχή της σε αυτά τα εγκαίνια παράδοσης κτιρίου -νηπιαγωγείου στη Σκιάθο.
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός επεσήμανε πόσο σημαντικό είναι να είναι όλοι ενωμένοι στην Περιφέρεια της Θεσσαλίας: «Η συνέργεια και η συναίνεση φέρνει θετικά αποτελέσματα και πρόοδο. Για αυτό, καταφέραμε και παραδώσαμε σε μια πολύ δύσκολη και σκληρή περίοδο ένα έργο, το οποίο δημιουργεί προϋποθέσεις αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου, ένα έργο για νέα παιδιά που αποτελούν το οξυγόνο της ζωής. Το έργο αυτό δείχνει τη συνέχεια και την αποτελεσματικότητα των προσπαθειών όλων των δομών και όλων των φορέων. Με το έργο αυτό λύνεται το κτιριακό πρόβλημα που υπάρχει σήμερα στη Σκιάθο. Η κατασκευή του 3ου νηπιαγωγείου αποτελούσε πάγιο αίτημα της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας του νησιού. Το κτίριο κατασκευάστηκε με σύγχρονες προδιαγραφές που καλύπτουν τις ανάγκες της εκπαιδευτικής κοινότητας, αναβαθμίζοντας παράλληλα και την περιοχή. Ευχαριστούμε όλους όσοι συνέβαλαν μέχρι σήμερα για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί αυτό το έργο».


Η διευθύντρια του 3ου Νηπιαγωγείου Σκιάθου κ. Ελένη Κουτούμπα εκ μέρους της εκπαίδευσης, αφού ευχαρίστησε, περιέγραψε την όλη επίπονη εργασία που έγινε από όλους τους αρμόδιους για την ολοκλήρωση του έργου και τόνισε πόσο σημαντικό είναι να κατασκευάζονται σχολεία, γιατί την μόρφωση του κάθε ανθρώπου δεν μπορεί να την πάρει κανείς.
Ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Παιδείας κ. Νικόλαος Χαλκιάς επεσήμανε ότι πραγματοποιήθηκαν μέχρι το τέλος όλες οι εργασίες του 3ου Νηπιαγωγείου και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, διότι υπήρξε άψογη συνεννόηση και συνεργασία τόσο με τη Διευθύντρια Περιφέρειας Θεσσαλίας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Βασιλική Ζάκα, όσο και με τους υπεύθυνους στην Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Σκιάθου.
Το έργο «3ο 2θεσιο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο Σκιάθου», προϋπολογισμού 852.000 ευρώ, εντάχθηκε στο ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, τον Ιούνιο του 2011, δημοπρατήθηκε το Μάιο του 2012, η σύμβαση κατασκευής υπεγράφη τον Σεπτέμβριο του 2012 και το έργο ολοκληρώθηκε τον Μάιο του 2013.
Πρόκειται για ένα ισόγειο κτίσμα με το σύστημα της προκατασκευής. Το κτίριο φέρει κεραμοσκεπή και περιλαμβάνει είσοδο με πολυδύναμο χώρο, 2 αίθουσες διδασκαλίας, 1 αίθουσα ύπνου, τραπεζαρία, κουζίνα, γραφείο νηπαιγωγών, χώρους υγιεινής, λεβητοστάσιο, αντλιοστάσιο και αποθήκες. Το κτίριο έχει σχεδιαστεί βιοκλιματικά. Η συνολική δόμηση είναι 309,99 τμ εντός οικοπέδου 1.186,20 τμ.
Το έργο αποσκοπεί στην αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Στα πλαίσια της προσπάθειας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στο Δήμο Σκιάθου η κατασκευή του «3ου 2/θέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Σκιάθου», έδωσε λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των σχολείων και συμβάλλει στην αποσυμφόρηση των υπολοίπων σχολείων του Δήμου.
Το ποσό της σύμβασης ήταν 556.083 ευρώ και ανάδοχος του έργου ήταν η εταιρεία «ΩΜΕΓΑ Κατασκευαστική». Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.
Σε αυτή την εκδήλωση πήρε έπαινο από το Δήμο Σκιάθου η κ. Κωνσταντίνα Κρεατσούλη Σκιαθίτισσα φοιτήτρια μεταπτυχιακών σπουδών του τμήματος Βιοχημείας – Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας για την κατάκτηση του τρίτου διεθνούς βραβείου καλύτερης επιστημονικής εργασίας με τίτλο «Antioxidant activity of encapsulated polyphenolic extract from olive mill wastewater», κατά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου Μηχανικής Τροφίμων και Βιοσυστημάτων στη Σκιάθο το 2013.
Η αντιδήμαρχος Σκιάθου κ. Μοσχαδώ Κανταράκη- Τσολοβίκου ανέφερε για την επιτυχία της Κωνσταντίνας και της ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία και ως διακεκριμένη επιστήμων να τιμά πάντα τον εαυτό της, την καταγωγή της και τον τομέα της επιστήμης που υπηρετεί. Η Υφυπουργός Υγείας της έδωσε τον έπαινο και το Λεύκωμα Μωραϊτίδη εκ μέρους του Δήμου Σκιάθου.