Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Δημοπρατείται μετά την έγκριση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας η βελτίωση των υποδομών του παιδικού σταθμού Σκιάθου

Κώστας Αγοραστός: «Έργο που αναβαθμίζει τις υποδομές του παιδικού σταθμού»


Στη φάση της υλοποίησης περνά η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του παιδικού σταθμού του Δήμου Σκιάθου, καθώς ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση δημοπράτησης του έργου προϋπολογισμού 80.000,00 € (με ΦΠΑ). Το έργο είναι ενταγμένο στο Ε.Σ.Π.Α. Θεσσαλίας και πλέον ακολουθεί η δημοσίευση του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Μαγνησίας ως φορέα υλοποίησης του έργου, για την ανάθεση και εκτέλεσή του. Κύριος του έργου είναι ο Δήμος Σκιάθου. Το έργο υλοποιείται μέσω του προγράμματος «Ολοκληρωμένο Σχέδιο Ανάπτυξης Νήσου Σκιάθου».

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Μέσω του ΕΣΠΑ και σε συνεργασία με τους νησιωτικούς Δήμους της Θεσσαλίας η αιρετή Περιφέρεια υλοποιεί το πρόγραμμα (ΟΣΑΝ) «Ολοκληρωμένα Σχέδια Ανάπτυξης Νήσων» συνολικού προϋπολογισμού 10 εκατ. ευρώ.  Τα έργα αυτά εκπονήθηκαν σε συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων και των Δήμων και αξιολογήθηκαν θετικά από την Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Το συγκεκριμένο αποσκοπεί στην ασφαλή φύλαξη των νηπίων και στην βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στο χώρο του παιδικού σταθμού, σε ένα αναβαθμισμένο και φιλικότερο περιβάλλον».


Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποσκοπεί στην ασφαλή φύλαξη των νηπίων και στην βελτίωση των συνθηκών παραμονής τους στο χώρο του παιδικού σταθμού.
Είναι έργο κτιριακό για τη βελτίωση και επισκευή του υφιστάμενου Παιδικού Σταθμού, ο οποίος βρίσκεται στην συνοικία «Ενορία Τριών Ιεραρχών» του Δήμου Σκιάθου. Ο εν λόγω παιδικός σταθμός είναι μια ισόγεια οικοδομή με υπόγειο, η επιστέγαση της οποίας είναι με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος και η οποία κατασκευάστηκε το 1986 με συνολική επιφάνεια κάλυψης και δόμησης 480,00τ.μ.,σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 211/1986 Οικοδομική Άδεια. Στην παρούσα φάση το κτίριο εμφανίζει βλάβες σε μεμονωμένα στοιχεία του φέροντος οργανισμού, η πλάκα οροφής του διαδρόμου της κουζίνας και του μαγειρείου εμφανίζει σε ορισμένα σημεία προβλήματα υγρασίας, με συνέπεια την αποδιοργάνωση του σκυροδέματος και την διάβρωσης του οπλισμού. Τα επιχρίσματα είναι κατά τόπους κατεστραμμένα, με συνέπεια την μείωση της ανθεκτικότητας των τοιχοπληρώσεων, τα κουφώματα χρήζουν αντικατάστασης ή επιδιόρθωσης κατά περίπτωση. Τέλος η υδραυλική εγκατάσταση στον χώρο της κουζίνας και των WC χρήζει ανακατασκευής.