Τρίτη 8 Δεκεμβρίου 2015

Το νέο υπερσύγχρονο κτήριο για το εξαθέσιο δημοτικό σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου Τρικάλων εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Η αλλαγή και η ανάκαμψη στη χώρα μας ξεκινάει από την παιδεία»

Ένα υπερσύγχρονο διδακτήριο παρέδωσε προς χρήση η Περιφέρεια Θεσσαλίας στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο Τρικάλων. Πρόκειται για το νέο εξαθέσιο Δημοτικό Σχολείο Μεγάλου Κεφαλόβρυσου, η τελετή εγκαινίων του οποίου έγινε την Τρίτη παρουσία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστού.  Το έργο υλοποιήθηκε μέσα από το ΕΣΠΑ 2007 – 2013 με προϋπολογισμό 2.213.000 ευρώ.
Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο κ. Αγοραστός, πρόκειται για ένα «κτήριο κόσμημα» το οποίο ολοκληρώθηκε σε μία εξαιρετικά δύσκολη συγκυρία αποδεικνύοντας αφενός το τι μπορεί να πετύχει η ένωση των δυνάμεων και η συνεργασία αλλά και την προτεραιότητα της Περιφέρειας Θεσσαλίας σε «διαγενειακές πολιτικές που κτίζουν τα σχολεία του μέλλοντος».
Στο πλαίσιο της τελετής πραγματοποιήθηκε αγιασμός από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομο, ενώ το παρών έδωσαν επίσης ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρήστος Μιχαλάκης, ο δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Τρικάλων κ. Χαράλαμπος Καφανέλης, ο πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου του Μεγάλου Κεφαλόβρυσου κ. Τσίνας, αυτοδιοικητικοί, γονείς και κάτοικοι του χωριού.
Πρόκειται πραγματικά για ένα κτήριο στολίδι συνολικής επιφάνειας 1530τ.μ., το οποίο πληροί όλες τις σύγχρονες προδιαγραφές εκπαίδευσης και αποτελείται από έξι αίθουσες διδασκαλίας γενικών μαθημάτων, αίθουσα ξένων γλωσσών, αίθουσα καλλιτεχνικών μαθημάτων, εργαστήριο πληροφορικής, εργαστήριο φυσικών επιστημών, βιβλιοθήκη και αίθουσα πολλαπλών χρήσεων. Στον αύλειο χώρο του σχολείου θα υπάρχει γήπεδο μπάσκετ, γήπεδο βόλεϊ, γήπεδο ποδοσφαίρου και μίνι τένις.
Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας τόνισε τα εξής: «Είναι μεγάλη στιγμή σήμερα γιατί παραδίδουμε ένα έργο παιδείας. Η αλλαγή και η ανάκαμψη στη χώρα μας ξεκινάει από την παιδεία. Είμαστε υπερήφανοι που σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για τη χώρα, εμείς ενώσαμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να κερδίσουμε το μέλλον μας. Γιατί τα παιδιά είναι το οξυγόνο της ζωής και οι φορείς νέων ιδεών. 
Πραγματικά είναι ένα κτήριο κόσμημα προϋπολογισμού 2.213.000 ευρώ. Με διαγενειακές πολιτικές προσπαθούμε να δημιουργούμε τα σχολεία του μέλλοντος τα οποία θα παραδώσουμε και στις επόμενες γενιές. Στη δύσκολη αυτή περίοδο, εμείς δε σηκώσαμε τα χέρια ψηλά, ούτε παραδοθήκαμε. Κάναμε το αυτονόητο που όμως πολλές φορές είναι το απλό, το λογικό και το δύσκολο. Ενωθήκαμε και συνεργαστήκαμε με το δήμο και με όλους τους φορείς και κάναμε πραγματικότητα ένα αίτημα της τοπικής κοινωνίας. Γιατί υπάρχουν πολλά «θέλω». Το θέμα όμως είναι πως δεν υπάρχουν πολλά χρήματα για να γίνουν όλα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλους ανθρώπους που βοήθησαν και στην κατασκευάστρια εταιρεία που ολοκλήρωσε το έργο σ’ αυτή τη δύσκολη εποχή. 
Πλέον θα υπάρχουν καλές συνθήκες παιδείας για τα παιδιά και τους καθηγητές. Εύχομαι να το χαρούν».