Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2014

Τις συμβάσεις για δυο έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ για την Π.Ε. Καρδίτσας υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας

 Κώστας Αγοραστός: «Ολοκληρώνουμε έργα ασφάλειας για την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων»



Τις συμβάσεις για δυο έργα οδικής ασφάλειας συνολικού προϋπολογισμού 350.000 ευρώ για την Π.Ε. Καρδίτσας, υπέγραψε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Τα δυο έργα αφορούν 1) «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας Β’ εργολαβία προϋπολογισμού 200.000,00 € (με ΦΠΑ), 2) Αντιμετώπιση κατολοισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Σοφάδων προϋπολογισμού 150.000,00 € (με ΦΠΑ). Τα έργα χρηματοδοτούνται από εθνικούς πόρους (ΣΑΕ 071).

Όπως ανέφερε ο κ. Κώστας Αγοραστός: «Σε μια δύσκολη οικονομική περίοδο, με περιορισμένη χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους, ολοκληρώνουμε έργα ασφάλειας για την επικοινωνία των ανθρώπινων κοινοτήτων. Με τη συγκεκριμένη εργολαβία, πραγματοποιούμε όλες τις απαραίτητες εργασίες συντήρησης σε οδικούς άξονες, όπου οι υπηρεσίας μας επισήμαναν και φθορές στο οδόστρωμα λόγω χρήσης, καιρικών φαινομένων, καταπτώσεων κ.α. Μέλημά μας, είναι η ασφαλής μετακίνηση των πολιτών και η κατά το δυνατόν μείωση της επικινδυνότητας του οδικού δικτύου ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας κ. Βασίλης Τσιάκος τόνισε τα εξής: «Σε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο, με προγραμματισμό, σχέδιο και τα οικονομικά μέσα που διαθέτουμε, καταβάλουμε προσπάθειες για να συντηρούμε και να βελτιώνουμε τους οδικούς άξονες του τομέα ευθύνης μας».

Αναλυτικά τα έργα έχουν ως εξής:

1) «Συντήρηση εθνικού οδικού δικτύου Π.Ε. Καρδίτσας Β’ εργολαβία, προϋπολογισμού 200.000,00 € (με ΦΠΑ). Οι εργασίες αναφέρονται στην αποκατάσταση των ζημιών σε τμήματα του εθνικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Καρδίτσας. Θα γίνουν επεμβάσεις σε τμήματα του εθνικού δικτύου και συγκεκριμένα στην οδό Καρδίτσα-Μουζάκι προς Άρτα. Θα γίνει σποραδική συντήρηση από τη γέφυρα Τρυγώνας μέχρι τη γέφυρα Πετρωτού.

2) Αντιμετώπιση κατολοισθητικών φαινομένων στο οδικό δίκτυο του Δήμου Σοφάδων προϋπολογισμού 150.000,00 € (με ΦΠΑ). Το αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας, είναι η άμεση αντιμετώπιση των κατολισθητικών φαινομένων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του Δήμου Σοφάδων και ειδικότερα στη περιοχή των Λουτρών Σμοκόβου. Προβλέπεται : η κατασκευή τοίχων αντιστήριξης , η κατασκευή επενδεδυμένης διώρυγας , η επέκταση σωληνωτού οχετού Φ 0,60μ , η επέκταση πλακοσκεπούς οχετού Lw= 2,00μ. καθώς και εργασίες οδοστρωσίας και ασφαλτικών.