Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

Στην αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων προϋπολογισμού 80.000 € προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας

Κώστας Αγοραστός: «Στηρίζουμε έμπρακτα τον Αγροτικό Τομέα στο ζήτημα της άρδευσης»
Στην αντικατάσταση τμημάτων του δικτύου άρδευσης της Π.Ε Τρικάλων προϋπολογισμού 80.000 € προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Οι σωλήνες με ταχυσυνδέσμους τύπου PERROT θα αντικαταστήσουν μέρος των υπαρχόντων επιφανειακών αρδευτικών δικτύων σε περιοχές των αγροκτημάτων της πεδινής ζώνης της Π.Ε. Τρικάλων τα οποία αφ’ ενός μεν λόγω της πολυχρησίας (λειτουργούν για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο των είκοσι πέντε ετών), αφ’ ετέρου δε λόγω των ζημιών που έχουν υποστεί από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες (παγετός-πλημμύρες κ.λ.π.) κατά τα τελευταία έτη, δεν μπορούν να επισκευασθούν και ως εκ τούτου είναι ακατάλληλες για χρήση.
      Η παρούσα σύμβαση αφορά το έργο: «Προμήθεια σωλήνων αποκατάστασης επιφανειακού δικτύου άρδευσης Π.Ε Τρικάλων για το έτος 2013» προϋπολογισμού 80.000,00 € (συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α. 23%) & περιλαμβάνει σωλήνες διαφόρων διαστάσεων με ταχυσυνδέσμους τύπου PERROT, χαλυβδοσωλήνες με προστασία λιθανθρακόπισσας, σωλήνες PVC, συνολικού μήκους 3000 μέτρων, γωνιές, βάνες και πώματα συνδέσμων.
          Οι σωλήνες PVC-U θα χρησιμοποιηθούν για μικρές επεκτάσεις υπογείων δικτύων ώστε να ολοκληρωθούν κλάδοι και να βελτιωθεί η άρδευση των αγροτεμαχίων. Οι χαλυβδοσωλήνες ελικοειδούς ραφής θα χρησιμοποιηθούν για την προσπέλαση οδών μέσω τεχνικών, ώστε να αποφευχθούν τυχόν ζημιές λόγω δυσκολίας επέμβασης για αποκατάσταση.