Πέμπτη 11 Ιουνίου 2015

Δήλωση Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γής κ. Κώστα Δεσπόπουλου, σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε στην «TERRA – ΒΙΟΚΕΡΑΛ»,

Με αφορμή τις δηλώσεις του Δημάρχου Λαρισαίων κ. Αποστόλου Καλογιάννη στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο, σχετικά με την φωτιά που ξέσπασε στην «TERRA – ΒΙΟΚΕΡΑΛ», ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Υδροοικονομίας, Χωρικού Σχεδιασμού και Πολιτικής Γής κ. Κώστας Δεσπόπουλος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«κ.  Δήμαρχε
Με αφορμή σχετική αναφορά σας κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 09-06-2015, αναφορικά με το θέμα της φωτιάς στο χώρο των εγκαταστάσεων της TERRA- ΒΙΟΚΕΡΑΛ, άστοχα αναφερθήκατε στο ζήτημα, προφανώς λόγω κακής πληροφόρησης που είχατε και χωρίς προηγουμένως να φροντίσει ο δήμος να ενημερωθεί από την Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με αποτέλεσμα να επιρρίψετε αναίτια ευθύνες και να αποδώσετε σε αυτήν λανθασμένους χειρισμούς.
Για την ορθή ενημέρωσή σας, σάς αναφέρουμε τα παρακάτω:

Υπάρχουν νόμοι και διαδικασίες τους οποίους εμείς τηρούμε απαρεγκλίτως με ευθύνη και σεβασμό προς τον άνθρωπο και το περιβάλλον.
Το Σώμα Επιθεωρητών Βορείου Ελλάδος - ως αρμόδια Αρχή- έχει αναλάβει τον χειρισμό της όλης διαδικασίας κατόπιν σχετικής εισαγγελικής παραγγελίας.
Η Περιφερειακή Επιτροπή Αντιμετώπισης Περιβαλλοντικών Ζημιών (Π.Ε.Α.Π.Ζ.) της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, έχει εκδώσει την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1463/86141/ 14-05-2013 απόφασή της, σχετικά με τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την αντιμετώπιση του συμβάντος.
Υπάρχουν έγγραφα του Σώματος Επιθεωρητών Περιβάλλοντος Βορείου Ελλάδος προς την Πυροσβεστική όπως τα: α) υπ΄αριθμ. 6481/15-05-2015, β) 7608/28-05-2015, γ) 7769/03-06-2015) που αφορούν στον τρόπο κατάσβεσης της φωτιάς, προκειμένου να διασφαλιστούν τόσο η δημόσια ασφάλεια όσο και η υγεία των πολιτών.
Κλείνοντας σας αναφέρουμε ότι οι υπηρεσίες μας πράττουν τα νόμιμα και δέοντα.»