Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016

Στην αποκατάσταση της ασφάλειας του οδικού δικτύου της Π.Ε. Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας με έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Σημαντικό έργο στη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου η πόροι είναι ελάχιστοι και οι ανάγκες και οι φθορές στο οδικό δίκτυο πολλές»


 

Στην αποκατάσταση της ασφάλειας σε σημεία του εθνικού και επαρχιακού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Συγκεκριμένα ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε τη σύμβαση κατασκευής του έργου προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, το οποίο υλοποιείται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και φορέα υλοποίησης την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Π.Ε. Λάρισας.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Υπογράψαμε μια σύμβαση που αφορά την ασφάλεια μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων και της διακίνησης των εμπορευμάτων. Είναι ένα έργο προϋπολογισμού 400.000 ευρώ με το οποίο αντικαθιστούμε φθαρμένα σημεία του οδικού δικτύου της Π.Ε Λάρισας. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες έχουν εντοπίσει τα σημεία που χρίζουν αντικατάστασης και άμεσα ξεκινούν οι εργασίες. Οπωσδήποτε πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στη δεδομένη χρονική στιγμή, όπου η πόροι είναι ελάχιστοι και οι ανάγκες και οι φθορές στο οδικό δίκτυο πολλές. Εμείς με σωστό προγραμματισμό, ιεράρχηση και σχέδιο αποκαθιστούμε τις ζημιές σε ένα τεράστιο οδικό δίκτυο. Συνεπώς και άνθρωποι θα δουλέψουν εκεί και χρήματα θα πέσουν στην πραγματική τοπική οικονομία και η ασφάλεια των μετακινήσεων αποκαθίσταται».

Με την εργολαβία αυτή πρόκειται να εκτελεστούν εργασίες επισκευής τεχνικών με τα απαραίτητα συνοδά τους έργα σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο αρμοδιότητας Π.Ε Λάρισας. Ειδικότερα:

-          εργασίες συντήρησης υποδομής και τεχνικών του οδικού δικτύου σε περιπτώσεις που έχουν σημειωθεί εκτεταμένες αστοχίες και φθορές και χρίζουν παρέμβασης
-          εργασίες κατασκευής συνοδών έργων (χωματουργικά, οδοστρωσία, ασφαλτικά, σήμανση και ασφάλεια


Κατά την υπογραφή της σύμβασης ήταν ακόμη παρόντες ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, ο γενικός διευθυντής Ανάπτυξης κ. Χρήστος Λυτροκάπης και ο κατασκευαστής κ. Κώστας Μπουλογιάννης.