Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ ξεκινάνε στην ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων

Τρία νέα έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.213.000 ευρώ ξεκινάνε στην Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων μετά την υπογραφή των συμβάσεων από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό. Τα έργα υλοποιούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφερείας Θεσσαλίας και με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της ΠΕ Μαγνησίας και Σποράδων.

Σε δηλώσεις του ο κ. Κ. Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Σήμερα υπογράφουμε τρεις συμβάσεις για έργα ουσίας στην περιοχή, μέσα σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον. Με τα έργα αυτά δημιουργούμε συνθήκες ασφάλειας για την μετακίνηση των ανθρώπινων κοινοτήτων και ταυτόχρονα ρίχνουμε χρήμα στην τοπική οικονομία. Η πρώτη σύμβαση αφορά τη συντήρηση και αποκατάσταση του επαρχιακού δικτύου στο Πήλιο και συγκεκριμένα στο Δήμο Μουρεσίου, με προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ. Πρόκειται για τα οδικά τμήματα από Καράβωμα στο Πουρί, από Τσαγκαράδα στο Μούρεσι, από τα Χάνια στον Κισσό και από το Χορευτό στη Ζαγορά, όπου θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εργασίες για την ασφάλεια της μετακίνησης των ανθρώπινων κοινοτήτων.
Η δεύτερη σύμβαση αφορά στη Σκόπελο, όπου είχαμε τις ζημιές από τη θεομηνία και με συντονισμένες προσπάθειες καταφέραμε να υπογράψουμε τη σύμβαση για το πρώτο έργο προϋπολογισμού 1,5 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα υπογράφουμε και το δεύτερο έργο στην περιοχή Λιμνονάρι, όπου θα γίνει αποκατάσταση και του πρανούς, του δρόμου και των στηθαίων προϋπολογισμού 290.000 ευρώ.
Η τρίτη σύμβαση αφορά σε ένα έργο προϋπολογισμού 123.000 ευρώ, που περιλαμβάνει διαγραμμίσεις σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, σε σημεία τα οποία χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης και έχουνε εντοπιστεί από την αρμόδια Διεύθυνση.
Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Διεύθυνση Τεχνικών Έργων, που άμεσα έκανε τις απαιτούμενες ενέργειες για να μπορέσουμε να εντάξουμε στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων την αποκατάσταση των ζημιών, να ευχαριστήσω τον Υφυπουργό Αλέξανδρο Χαρίση για την άμεση ανταπόκρισή του, αλλά και τις υπηρεσίες που βλέπουν, συντονίζουν και όπου χρειαστεί κάνουνε τις απαραίτητες ενέργειες. Είναι έργα συνολικού προϋπολογισμού 2.123.000 ευρώ απ’ το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, σε μια δύσκολη εποχή όπου έργα πλέον δεν δημοπρατούνται εξαιτίας της αργοπορίας από τις 8 Αυγούστου 2016 της αρμόδιας επιτροπής, να βγάλει τα πρότυπα διακηρύξεων και των τευχών δημοπράτησης».

Παρόντες κατά την υπογραφή των συμβάσεων ήταν ακόμη, η Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κ. Δ. Κολυνδρίνη, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Κίτσιος και Χατζόπουλος και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ.κ. Καλτσογιάννης, Ιγγλέσης, Χαλέβας, ο διευθυντής των Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων κ. Φλαμπούρης και οι κατασκευαστές.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΩΝ

1) Με το έργο «Αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου» προϋπολογισμού 1.800.000,00 € αντιμετωπίζονται προβλήματα συντήρησης του οδικού δικτύου αρμοδιότητας της Π.Ε. Μαγνησίας & Σποράδων.
Οι εργασίες αφορούν την ανακατασκευή, τη συντήρηση και αποκατάσταση ζημιών των ασφαλτικών στρώσεων σε συνεχή τμήματα των οδών και σε τοπικές επεμβάσεις (ταπητήδια – λακκούβες) ό,που υπάρχει ανάγκη. Το συνολικό μήκος ασφαλτικών στρώσεων υπολογίζεται περίπου στα 20 χλμ. και προσδιορίζεται στις ακόλουθες περιοχές:
·         Καράβωμα – Πουρί
·         Ζαγορά – Χορευτό
·         Μούρεσι – Τσαγγαράδα
·         Χάνια - Κισσός
Επίσης θα γίνει διαγράμμιση στα τμήματα που θα γίνει αποκατάσταση των ασφαλτικών στρώσεων καθώς και σε τμήματα που θα υποδείξει η Υπηρεσία. Οι οριστικές θέσεις των επεμβάσεων έχουν αποφασιστεί από το φορέα κατασκευής του έργου, μετά από καταγραφή των αναγκών από την Υπηρεσία. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των

2) Με το έργο «Αποκατάσταση ζημιών στο επαρχιακό δίκτυο Σκοπέλου - Γλώσσας (Λιμνονάρι)» προϋπολογισμού 290.000,00€ αποκαθιστούνται οι ζημιές που προκλήθηκαν, μετά από τις περσινές θεομηνίες που έπληξαν το νησί της Σκοπέλου το Σεπτέμβριο του 2015. Η παρούσα εργολαβία περιλαμβάνει:

- Έργα σταθεροποίησης των πρανών της οδού με κατασκευή τοίχων αντιστήριξης από σκυρόδεμα και συρματοκιβώτια (σαρζανέτια)
- Έργα απορροής ομβρίων δια μέσου κατασκευής τριγωνικών τάφρων, φρεατίων υδροσυλλογής ομβρίων και σωληνωτού οχετού
- Έργα αποκατάστασης οδοποιίας που περιλαμβάνουν ασφαλτικές εργασίες, σήμανση με πινακίδες – διαγράμμιση και στηθαία ασφαλείας


3) Με το έργο «Διαγραμμίσεις Π.Ε Μαγνησίας χρήση 2016» προϋπολογισμού 123.000 ευρώ, πραγματοποιούνται διαγραμμίσεις σε όλο το δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και όπου υπάρχει ανάγκη σύμφωνα με τις υποδείξεις της Υπηρεσίας.