Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας το κλειστό γυμναστήριο στη Σκιάθο προϋπολογισμού 459.915,64 ευρώ

Κώστας Αγοραστός: «Αν θέλεις κάτι και έχεις αγάπη και πίστη το πραγματοποιείς»



Σε μια λιτή τελετή εγκαινιάστηκε από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό το κλειστό γυμναστήριο στη Σκιάθο. Το έργο προϋπολογισμού 459.915,64 ευρώ χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας με φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας και Σποράδων. Μετά το πέρας των εγκαινίων πραγματοποιήθηκε αγώνας μπάσκετ των ακαδημιών του νησιού. Η σημασία και επιτυχία του έργου αυτού φαίνεται στο γεγονός ότι με την ολοκλήρωσή του τα παιδιά που εγγράφηκαν στις ακαδημίες μπάσκετ και βόλεϊ στο νησί διπλασιάστηκαν.

Όπως ανέφερε ο κ. Κ. Αγοραστός: «Δίνεται σε λειτουργία και επισήμως ένα γήπεδο, στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες όλων των ανθρώπων της Σκιάθου. Δεν νοείται η Σκιάθος να μην έχει εν έτη 2016 κλειστό γυμναστήριο και να παίζουν τα παιδιά έξω με αντίξοες καιρικές συνθήκες, χειμώνα καλοκαίρι. Εμείς ως Περιφέρεια θέσαμε σαν στόχο να το υλοποιήσουμε και μέσω του ΕΣΠΑ και παρά τις δυσκολίες του εγχειρήματος το πετύχαμε. Είναι ένα έργο πρωτοποριακό για την χώρα το οποίο  ολοκληρώθηκε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Πιστεύω ότι αν ενώσουμε όλοι μας τις δυνάμεις μπορούμε να πετύχουμε. Το μήνυμα που στέλνουμε από εδώ είναι ότι αν θέλεις κάτι και έχεις αγάπη και πίστη το πραγματοποιείς».  

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Σκιάθου κ. Δημήτρης Πρεβεζάνος δήλωσε: «Επιτέλους ήρθε η ώρα να εγκαινιάσουμε αυτό το στολίδι. Αυτό λοιπόν έγινε με τον καλύτερο τρόπο, έγινε ένα πανέμορφο γήπεδο, το θέλουν τα παιδιά, κάθε μέρα γίνονται προπονήσεις, γίνονται και  αγώνες και τώρα είμαστε στην ευχάριστη θέση και το εγκαινιάζουμε μαζί με τον περιφερειάρχη ο οποίος τόσο πολύ το έχει πιστέψει το έργο αυτό, και για αυτό τον ευχαριστούμε όλοι. Αυτό το έργο θα συμπληρώσει ένα ακόμα έργο το οποίο έχουμε, το ανοιχτό γήπεδο, ώστε να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο ο αθλητισμός της Σκιάθου ένα αθλητικό κέντρο, να μπορούμε να βλέπουμε τα παιδιά μας να αθλούνται και να επιτυγχάνουν».

Παρόντες ακόμα στην τελετή των εγκαινίων ήταν η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων κα Δωροθέα Κολυνδρίνη, ο εντεταλμένος σύμβουλος Β. Σποράδων Νικόλαος Πλωμαρίτης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος κόσμου.

ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΡΓΟΥ

Το έργο αφορούσε στη στέγαση του γηπέδου με κατασκευή μικτή δικτυωμάτων στερέωσης και ειδικής μεμβράνης με κινητά ανοίγματα, στην κατασκευή πατώματος σύμφωνα με τις ισχύουσες προδιαγραφές, κερκίδων, βοηθητικών χώρων αποδυτηρίων, κλπ., κατάλληλου φωτισμού, απαιτούμενου εξοπλισμού και διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου.

Με την ολοκλήρωση του έργου, δημιουργήθηκε ένας χώρος αναψυχής και άθλησης σύμφωνα με τις απαραίτητες προϋποθέσεις ασφαλείας και λειτουργικότητας, για διάθεση στους χρήστες καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η αναβάθμιση και στέγαση του γηπέδου αποτελούσε πάγιο αίτημα των μαθητών και των φορέων της Σκιάθου. Με το έργο αυτό η Σκιάθος απέκτησε έναν σύγχρονο χώρο άθλησης και αναψυχής. Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και αποτελούσε τμήμα του Ολοκληρωμένου Σχεδίου Ανάπτυξης της Νήσου Σκιάθου (ΟΣΑΝ) που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.