Τετάρτη 27 Απριλίου 2016

Δόθηκε στην κυκλοφορία από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρώτο τμήμα της οδού Καράγιωργα

Δόθηκε σε κυκλοφορία σήμερα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας το πρώτο τμήμα της κεντρικής αρτηρίας της οδού Καράγιωργα από τον κυκλικό κόμβο (Αεροδρομίου Ηρ. Πολυτεχνείου –Α. Παπανδρέου) μέχρι τον ισόπεδο σηματοδοτούμενο κόμβο της  οδού  Αρτεμησίου. Το υπόλοιπο τμήμα της οδού θα αποδοθεί με την ολοκλήρωση της κατασκευής των τελευταίων 100 μ. της αρτηρίας και του κυκλικού κόμβου επί της ΠΕΟ Αθηνών – Θεσσαλονίκης στη συμβατική ημερομηνία περαίωσης περί τα τέλη Αυγούστου.

Το τμήμα που παραδίδεται εξυπηρετεί την κυκλοφορία προς την εκκλησία Αγίας Μαρίνας, τον  βιολογικό καθαρισμό καθώς και τις όμορες επιχειρήσεις της οδού. Η σύνδεση της οδού Καράγιωργα με την οδό Σωκράτους γίνεται μέσω ισόπεδου σηματοδοτούμενου κόμβου της οδού Αρτεμησίου. Ενώ μέσω της οδού Ευκλείδου υπάρχει δυνατότητα σύνδεσης της οδού Σωκράτους (σηματοδοτούμενος κόμβος)  με την νέα οδό Καράγιωργα (κατεύθυνση προς κέντρο Λάρισας).

Η αρτηρία έχει δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση με διαχωριστική κεντρική νησίδα είναι σε όλο το μήκος της ηλεκτροφωτισμένη και ασφαλισμένη με την χρήση στηθαίων ασφαλείας, η διέλευση των πεζών θα γίνεται μόνο από τις διαβάσεις  οι οποίες λειτουργούν με σηματοδότη.

Οι εργασίες συνεχίζονται για την ολοκλήρωση του συνόλου του έργου και συγκεκριμένα η σύνδεση της οδού Καράγιωργα με την ΠΕΟ Αθηνών –Θεσσαλονίκης όπου και θα γίνει ισόπεδα με την κατασκευή κυκλικού κόμβου.

Παράλληλα μετά το Πάσχα ο Δήμος Λαρισαίων, στα πλαίσια της αρμοδιότητάς του θα πραγματοποιήσει εργασίες πρασίνου και καθαρισμό των πρανών.