Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Ξεκινούν ξανά οι εργασίες στον Περιφερειακό του Βόλου




Υπεγράφη με την ανάδοχο εταιρεία η σύμβαση κατασκευής για το τμήμα από Α.Κ. Λάρισας έως Γορίτσα

Κώστας Αγοραστός: «Το έργο αυτό ήταν σταματημένο όταν αναλάβαμε εμείς, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου. Πιέσαμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς και πετύχαμε την επανεκκίνηση του έργου»


«Ένα πολύπαθο έργο μπαίνει πλέον στη φάση της υλοποίησης», τόνισε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της σύμβασης με την ανάδοχο εταιρεία για την επανεκκίνηση των εργασιών στον Περιφερειακό του Βόλου.
Η σύμβαση αφορά τη «Συνέχιση των εργασιών ολοκλήρωσης της παράκαμψης Βόλου από Α.Κ. Λάρισας έως Γορίτσα» προϋπολογισμού 6,8 εκατ. ευρώ και ποσού σύμβασης 4.863.431,14 €. Στο αντικείμενο της σύμβασης περιλαμβάνεται:
§  Η ολοκλήρωση των ημιτελών εργασιών της αρτηρίας από τον Α.Κ. Λάρισας έως τη Γορίτσα με την εκτέλεση εργασιών σήμανσης-ασφάλισης, αποχέτευσης και τη διάστρωση αντιολισθηρής στρώσης στο οδόστρωμα της αρτηρίας.
§  Η ολοκλήρωση της κατασκευής παράπλευρων και εγκάρσιων οδών.
§  Η κατασκευή της οδού σύνδεσης με τα Μελισσιάτικα και το Συνεδριακό Κέντρο, κλπ.

Στις δηλώσεις του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός εξέφρασε την ικανοποίησή του και επισήμανε: «Ένα πολύπαθο έργο μπαίνει πλέον στη φάση της υλοποίησης. Το έργο αυτό ήταν σταματημένο όταν αναλάβαμε εμείς, ως Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Δήμος Βόλου. Πιέσαμε σε συνεργασία με όλους τους φορείς και πετύχαμε την επανεκκίνηση του έργου. Η επανεκκίνηση ήταν δύσκολη, γιατί έπρεπε να γίνει εκκαθάριση της παλιάς εργολαβίας και κατόπιν επαναδημοπράτηση. Σήμερα όμως και μετά την υπογραφή της σύμβασης ένα σημαντικό έργο που πρόκειται να ανακουφίσει κυκλοφοριακά το πολεοδομικό συγκρότημα του Βόλου, μπαίνει στη φάσης της υλοποίησης».

Επιβλέπουσα υπηρεσία είναι το Τμήμα ΕΥΔΕ/ΟΣΥΕ Καρδίτσας και η προθεσμία περαίωσης της κατασκευής του έργου ορίστηκε 18 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης.